ZF Live

Ionel Blănculescu la ZF Live: situaţia din Cipru este benefică pentru economia românească

Autor: Sorin Pâslaru

19.03.2013, 12:35 1418

Situaţia din Cipru este benefică pentru economia românească, a afirmat Ionel Blănculescu, consultant economic, în ediţia ZF Live de marţi, 18 martie.

"Tot ce înseamna flux gri de bani în România reprezintă peste 80% ca destinaţie Cipru. Ciprul a fost până în anul 2004, când a intrat în UE, un paradis fiscal şi a fost tratat în continuare ca atare, chiar dacă impozitul a crescut la 10% de la 4-5% cât era înainte", a mai spus Blănculescu.

Blănculescu este de părere că ceea ce se întâmplă în Cipru este o veste foarte bună, fiind o situaţie unică. Niciun alt stat din UE nu a mai fost paradis fiscal. El recunoaşte şi faptul că este o măsură care implică mari riscuri, putând exista efecte necontrolate constând în retragerile masive de bani din bănci.

"UE, CE, BCE şi-au asumat acest risc enorm pentru că beneficiul acestei măsuri poate să fie gigantic", a declarat Blănculescu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO