ZF Live

Neurochirurg întors în România, după ce a lucrat mai mulţi ani în Franţa: "Nu cred că un medic care primeşte 5.000 de euro în România este la fel de puţin stresat ca un medic care primeşte acelaşi salariu în Franţa". VIDEO

Autor: Luciana Georgescu

29.09.2014, 14:15 3395

Dorin Bica, un neurochirurg întors în România, după ce a lucrat mai mulţi ani într-un spital din Franţa, consideră că salariul nu este principalul motiv pentru retenţia medicilor în ţară, ci calitatea vieţii la locul de muncă este o componentă mult mai importantă.

“Nu cred că un medic care primeşte 5.000 de euro în România este la fel de puţin stresat ca un medic care primeşte acelaşi salariu în Franţa. În România este o luptă permanentă de a câştiga această sumă. În Franţa, odată ce ai intrat într-un sistem eşti pus la muncă, în timp ce în România tu creezi sistemul”, a declarat Bica, în cadrul transmisiunii live de la ZF Pharma Summit 2014.

Citiţi cele mai importante declaraţii din prima zi a ZF Pharma Summit '14.

Bica este de părere că sursele de finanţare din partea statului nu sunt suficiente pentru a sprijini sistemul de sănătate din România. “Trebuie să căutăm şi surse alternative de finanţare, nu putem să cerem doar de la stat, pentru că statul de fapt suntem noi toţi”, a mai spus neurochirurgul.

Bica nu susţine argumentul conform căruia medicii au o şansă în România numai dacă lucrează şi la stat şi la privat. “Soluţii există pentru medicii buni. Sigur sunt puţini medici în România care lucrează numai în privat. În general cei numai din privat au avut o activitate foarte importantă la stat încât şi-au permis să-şi transfere activitatea numai în privat”, a declarat Bica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO