ZF Live

Reducerea TVA în turism va duce la diminuarea evaziunii fiscale, care e undeva la 90%. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de miercuri, 10 decembrie, o discuţie cu Lucia Morariu

10.12.2014, 13:56 169

Reducerea TVA pentru pachete turistice cu cazare şi demipensiune sau all-inclusive va avea ca prim efect diminuarea evaziunii fiscale din acest sector şi creşterea numărului de români care vor opta pentru vacanţe în ţară, sunt de părere reprezentanţii industriei ospitalităţii.

„Este un mare pas înainte faptul că această măsură a fost acceptată în negocierile Guvernului cu FMI. Sperăm ca până la 1 ianuarie procedurile să fie îndeplinite şi actul normativ să fie scris pentru a putea fi aplicat cât mai curând”, a spus, miercuri, la ZF Live, Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

În prezent, serviciile de cazare şi mic dejun sunt taxate cu TVA de 9%, în timp ce restul serviciilor de masă, agrement sau activităţi adiţionale din zona de ospitalitate au o cotă de 24%, mult peste nivelul din alte ţări, cu care România este în concurenţă.

 

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live, o discuţie cu Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), despre impactul scăderii TVA de la 24% la 9% pentru pachetele turistice all-inclusive. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO