Traian Ispasiu, un antreprenor care deţine trei cafenele: Fără 50.000 de euro nu poţi să deschizi o cafenea

13 mar 2013 Autor: Cristian Hostiuc

Consumatorul român nu este needucat, este de părere Traian Ispasiu, un antreprenor care a deschis trei cafenele în Bucureşti, prezent la ZF Live miercuri , 13 martie.

"Sunt foarte multe persoane care merg în centrul istoric dar nu au în minte nici cea mai mică pretenţie. Pur şi simplu se aşează unde văd cu ochii, unde este liber şi consumă orice. Nici nu avem o cultură a cafelei şi nici nu avem curajul de a cere ce ni se dă pe meniu.", a spus Ispasiu.

El a mai spus că fără cel puţin 50.000 de euro nu se poate deschide o cafenea decentă, detaliind apoi cheltuielile presupuse de o astfel de afacere care poate servi 100 de clienţi: 30.000 de euro pentru echipamente, minim şase angajaţi care să lucreze în două ture a căror salarii pot fi între 800-1500 de lei, o chirie ideală care s-ar situa undeva la 2.500 de euro iar facturile la utilităţi n-ar trebui să depăşească 800 de euro pe lună.

 
Cuvinte cheie:
Traian Ispasiu
, cafenele
, investiti

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide