ZF Live

Un medic stomatolog face 1 milion de lei cu o clinică în Capitală

Autor: Luciana Georgescu

21.10.2014, 00:05 1811
Anca Vereanu, un medic stomatolog care a profesat timp de un deceniu într-un spital de stat, a hotărât să pună bazele propriei clinici dentare, care îi aduce venituri de circa 200.000 de euro.
 
„Mi-am făcut primul cabinet în demisolul casei, cu o investiţie de 50.000 de euro, dintre care 40% au fost fonduri proprii, iar restul a fost un fel de „credit“ pe care mi l-a oferit firma de aparatură de unde am achiziţionat echipamentele şi pe care am reuşit să îl înapoiez în trei ani. Şapte ani mai târziu, în 2010, m-am extins şi mi-am deschis o clinică cu trei ca­bi­ne­te“, a declarat Vereanu, invitată la emisiunea ZF Live.
 
Valoarea investiţiei în noua clinică s-a ridicat la 300.000 de euro, dintre care aproape jumătate din sumă a fost îndreptată către achiziţionarea de echipamente.  Antrepre­noa­rea a precizat că în 2014 anticipează o cifră de afaceri de circa 200.000 de euro, în contextul în care clinica înregistrează creşteri anuale ale veniturilor de 25-30%.
 
Piaţa serviciilor stomatologice se ridică la 100 mil. euro în fiecare an, însă este un segment extrem de frag­men­tat, cea mai mare companie îndreptându-se spre 4 mil. euro, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO