ZF Live

VIDEO. Cât plătesc americanii pentru RCA

17.01.2015, 09:52 8989

Reglementatorii de acolo, din fiecare stat, le permit asiguratorilor să-şi aleagă un profil de risc pentru anumite categorii: nu vorbim doar de tineri, ci şi de oameni care produc daune în mod regulat, care iau amenzi, acelora le permite tarife mult mai mari decât în piaţa obişnuită, a declarat Paul Dumitru, Crux Broker în cadrul emisiunii ZF Live de marţi, 13 ianuarie.

Amercanii au început să facă o analiză a categoriilor defavorizate care cumpără RCA: Pentru cei cu cu cele mai mici venituri e de aproximativ 510 de dolari anual. Ei cheltuie pentru RCA jumătate din cât plătesc pe combustibil lunar.

La noi, nu există astfel de statistici, e greu de spus un preţ mare sau mic pentru astfel de categorii. Americanii au impus reguli despre cum trebuie subscris riscul pentru RCA.

Cei care încalcă reguli de circulaţie şi primesc amenzi ar trebui să plătească mai mult, ca atare nu trebuie puşi toţi tinerii în aceeaşi oală. Un lucru care ar ajuta este intrdocerea unei franşize. Cu ani în urmă, când produceai o daună plăteai din buzunar.

În toate statele din SUA există franşiză pentru RCA, suma de bani pe care o plătesc eu când provoc un accident, restul de bani venind de la asig.

Preţurile vor creşte în continuare până vor ajunge la profit sau break even, apoi vor merge în jos. Măsurile ASF îşi vor spune cuvântul, asiguratorii vor fi mult mai disciplinaţi în stabilirea tarifelor pentru că nu le vor putea schimba un an de zile.

ASF poate cu câteva mici măsuri ar putea să ajute foarte mult piaţa.

Urmăriţi înregistrarea integrală a emisiunii de marţi, 13 ianuarie 2015 cu Alexandru Pintilie, fondatorul rcaieftin.ro şi Paul Dumitru, Managing Partner al Crux Insurance Broker

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO