VIDEO ZF Live.„În 6 luni am obţinut o băutură energizantă dintr-un deşeu al industriei alimentare”. Urmăriţi emisiunea ZF Live de miercuri, 16 aprilie, cu Diana Păsărin, ICECHIM şi Istvan Pal-Jakab, antreprenor

16 apr 2014 Ziarul Financiar

„Ei aveau un produs secundar care rezulta din procesarea laptelui şi noi ne-am gândit să valorificăm zerul deoarece are o compoziţie nutritivă valoroasă prin obţinerea unei băuturi. Timp de 6 luni s-a desfăşurat cercetarea, s-au obţinut multe variante din care s-a ales una care există acum pe piaţă şi este produsă de Meotis. Urmează să se producă şi alte variante”, a spus Diana Păsărin, cercetătoare de la ICECHIM, prezentă miercuri, 16 aprilie, la emisiunea ZF Live alături de Istvan Pal-Jakab, directorul producătorului de lactate Meotis.

Cei doi invitaţi de la ZF Live s-au întâlnit în cadrul unui eveniment organizat de asociaţia Agrofood din judeţul Covasna în 2012 unde Pal-Jakab s-a hotărât să colaboreze cu cercetătorii de la ICECHIM pentru a găsi o soluţie inovatoare legată de zerul aruncat în urma procesului de producţie a laptelui. Soluţia găsită de cercetători a fost obţinerea unei băuturi energizante, Fructozer, produs 100% cu ingrediente naturale, potrivit Dianei Păsărin.

„Această băutură este foarte bogată în proteine şi vitamine care ar fi păcat să se arunce şi de aceea am găsit această soluţie. După o perioadă lungă de cercetări am găsit arome care să acopere acel gust specific al zerului şi am reuşit să stabilim o reţetă care să placă consumatorilor”, a spus antreprenorul.

 
Cuvinte cheie:
antreprenori
, zf live

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide