ZF Live

VIDEO ZF Live. A început o afacere cu raci în urmă cu un an, acum are vânzări de 100.000 de euro şi un profit de 70%. Urmăriţi ZF Live de luni, 30 iunie, cu Paul Nicolau, Taverna Racilor

Autor: Cătălina Butan

30.06.2014, 13:55 6363

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de luni, 30 iunie, cu Paul Nicolau, antreprenorul care deţine firma "Premium Raci", care este formată dintr-o crescătorie de raci în judeţul Giurgiu şi restaurantul "Taverna Racilor" din Bucureşti. 

Paul Nicolau, 27 de ani, a pus bazele unei afaceri cu raci, "Premium Raci", pornind de la o idee găsită pe Google, care în prezent generează venituri de 100.000 de euro şi un profit de 70%.

"Am căutat pe Google idei de afaceri în agricultură şi am ajuns la raci, unde m-am şi oprit. Tatăl meu mi-a adus un rac de la pescuit şi am început să mă documentez. Nu aveam de unde “să fur” meseria din România şi am încercat să învăţ de la europeni", a spus la ZF Live, Paul Nicolau.  

Tânărul a intrat pe o nişă neexploatată în România şi a pornit, în urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate, o crescătorie de raci, într-un lac din localitatea Izvoarele din judeţul Giurgiu. În prezent afacerea "Premium Raci" este formată, pe lângă crescătorie, dintr-un restaurant în Bucureşti, Taverna Racilor, contracte cu hypermarketuri şi cu o firmă din Belgia, care i-au adus venituri de peste 100.000 de euro. 

Investiţia antreprenorului s-a ridicat la aproximativ 150.000 de euro. Restaurantul strânge câte 100 de clienţi zilnic, iar în zilele de weekend ajunge la 200-300 de clienţi. Jumătate dintre aceşti consumă raci, vânduţi cu un preţ de 35 de lei/ porţia de 500 g, iar restul cumpără celelalte specialităţi din peşte oferite. 

Citiţi povestea antreprenorului Paul Nicolau în cel mai recent număr al revistei Business Magazin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO