ZF Live

VIDEO ZF Live. Cum arată costumul perfect pentru un om de afaceri. Reguli de stil în întâlnirile de business. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de luni, 14 aprilie, cu Alex Dragan şi Alex Moise, fondatorii Sarto made to measure

Autor: Cătălina Butan

14.04.2014, 13:52 2917

Costumul face omul de business? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 14 aprilie, cu Alex Dragan şi Alex Moise, fondatorii Sarto made to measure, costume la comandă de croială italiană. Regulile de stil în întâlnirile de business: pantofii să coste cât costumul, iar ceasul cât pantofii şi costumul la un loc.

Alex Dragan şi Alex Moise au înfiinţat în 2012 compania "Sarto made to measure" care produce la comandă în Italia costume de bărbaţi şi oferă consiliere vestimentară. Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproape 90.000 de euro.

"Suntem un hibrid între croitori şi consultanţi vestimentari. Croitorii vechi nu recomandă o haină care să te avantajeze, iar consilierii vestimentari nu cunosc detalii tehnice ce ţin de partea de croitorie, de aceea ne-am gândit la un concept unic, un hibrid [...] Când un client vine la noi, facem măsurările, îl consiliem, după care trimitem comanda în Italia", a spus la ZF Live Alex Dragan. 

Un costum comandat la ei costă între 2.000 şi 8.000 de lei, variind în funcţie de fineţea firului de lână. Cu cât creşte fineţea materialului, cu atât mai mult acesta se va îndepărta dinspre zona de purtări zilnice spre ceremonial. La cămăşi, preţurile sunt cuprinse între 600 şi 1.200 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO