ZF Live

Video ZF Live. Avocat ZRP: Hotărârile judecătoreşti cu confiscarea extinsă a averii au devenit o problemă; terţii de bună credinţă trebuie despăgubiţi

23.03.2015, 14:13 264

Procedura de confiscare extinsă a averii, care se aplică bunurilor inculpatului, dar şi celor care au fost deja vândute de acesta câtre altcineva, sau depozitelor bancare, nu poate fi interpretată ignorând orice alte drepturi din sistemul de drept, iar dacă statul confiscă bunul aflat la un terţ de bună credinţă acesta trebuie despăgubit, a declarat luni la ZF Live  Cosmin Vasile,   managing partner la casa de avocatură ZRP.

“Fenomenul a apărut şi e problematic pentru bănci. E o situţia nemaiîntâlnită, când o hotărâre asupra unei persoane se răsfrânge şi asupra unor terţi, care pot fi de bună credinţă. Practica trebuie să vadă cum se aplică asta asupra unui terţ de bună credinţă. Confiscarea extinsă a averii, chiar dacă un bun a ajuns la altcineva, înseamnă că terţul trebuie să predea bunul statului. Chiar dacă terţul e de bună credinţă. Asta e problema”

Cosmin Vasile a spus că hotărâri penale cu confiscarea extinsă a averii se întâmplă lunar şi la un moment dat un terţ va refuza să predea bunul şi va da în judecată statul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO