ZF Live

Video ZF Live. Care au fost cele mai aşteptate automobile prezentate în cadrul Salonului Auto de la Geneva

Autor: Bogdan Alecu

12.03.2015, 14:22 235

Ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva, cel mai important eveniment auto din prima jumătate a anului este una dominată de SUV-uri, unde cei mai importanţi constructori au prezentat noi SUV-uri mici sau compacte pentru piaţa europeană. Dacă în ultimii ani constructorii au pariat pe modelele “eco”, fie ele cu motoare electrice, sistem de tip fuel cell cu hidrogen sau hibride, companiile din auto au pariat în acest an pe latura emoţională şI practică a industriei, venind cu noi SUV-uri şi crossovere dar şi cu modele sport, a delcarat Bogdan Alecu, redactor ZF, în cadrul emisiunii ZF Live de joi, 12 martie.

Tot pe acest segment au venit şi constructorii japonezi precum Mazda care a venit cu noul CX-3 sau Honda cu noul HR-V, în timp ce Seat propune conceptul Vision 2020. în plus, Suzuki a prezentat noul Vitara, primul SUV care poate concura cu Duster atât din punct de vedere al preţului, cât şi a performanţelor în teren accidentat şi care vine cu echipamente moderne precum faruri LED, tempomat adaptiv ce păstrează distanţa faţă de maşina din spate dar şi cu şapte airbaguri.

Cel mai spectaculos automobil prezent la Geneva este Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale, ultima ediţie specială realizată pentru cel mai rapid automobil de serie din lume. La Finale dispune de motorul W16 de 1.184 CP ce îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,6 secunde şI care va putea rula cu peste 430 km/h. Preţul său va fi cel mai probabil de peste 2 mil. euro.

Bentley continuă ofensiva pe segmentul de lux şi prezintă în cadrul Salonului Auto conceptul EXP 10 Speed 6 ce anunţă un viitor coupe cu două locuri ce pariază pe latura sportivă a brandului. Dacă proiectul va fi aprobat, acesta ar fi cel de-al cincilea model din gama constructorului britanic deţinut de Grupul Volkswagen. Dacă va fi realizat, preţul său va fi similar cu cel al unui Continental GT, adică în jur de 200.000 de euro.

Ford mizează şi în acest an pe imagine şi a venit la Geneva cu două modele sport – Focus RS, noua generaţie a celei mai rapide versiuni a lui Focus dar şi cu noul GT, un supercar ce poate concura cu branduri precum Ferrari sau Porsche.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO