ZF Live

VIDEO ZF Live. Cât câştigă un mic antreprenor care şi-a făcut o rulotă în care vinde cafea şi covrigi lângă metrou? Urmăriţi ZF Live de miercuri, 9 iulie, cu Alexandru Petrescu, Biz Manifesto SRL-D

09.07.2014, 13:05 5755

Urmăriţi ZF Live de miercuri, 9 iulie, cu Alexandru Petrescu, managing partner al Biz Manifesto SRL-D

Ionuţ Rusu, 24 de ani, şi Alexandru Petrescu, 25 de ani, doi tineri din Râmnicu Vâlcea care au absolvit o facultate de comunicare în Danemarca, s-au întors în România cu dorinţa de a deveni antreprenori şi au creat brandul Sunday Bagels and Coffee.

Într-un butic pe roţi amplasat strategic în zona Pipera din Capitală - o zonă cu birouri unde lucrează peste 20.000 de oameni - cei doi tineri comercializează cafea şi bagels (covrigi rotunzi originari din Polonia, însă foarte populari în Statele Unite ale Americii).

Preţul unui bagel variază între cinci şi zece lei, în funcţie de tipul covrigului, clasic sau cu somon sau prosciutto. Vânzările zilnice ale tinerilor se ridcă la aproape 200 de dolari. "Vindem în medie 50 de bageli şi 50 de cafele pe zi", a spus Petrescu la ZF Live.

Afacerea a presupus o investiţie totală de 23.000 de euro. 

În doi ani, tinerii speră să aibă trei unităţi, dar spun că vor să ia totul pas cu pas. „Primele şase luni sunt esenţiale pentru a vedea cum merge afacerea. Abia la finalul anului vom vedea dacă vom deschide o a doua locaţie şi dacă ne extindem şi pe alte segmente de mâncare sănătoasă aşa cum sunt salatele“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO