ZF Live

Video ZF Live. Ce spune şeful CEC Bank despre salariile din cea mai mare bancă de stat?

Autor: Oana Stupinean

24.05.2015, 09:00 1109

Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, cea mai mare bancă de stat, care în opt ani de conducere a transformat CEC de la statutul de casă de depozite la cel de bancă comercială, afirmă că este anormal ca ministrul de finanţe să fie de 20-30 de ori mai prost plătit decât preşedintele CEC.

Salariul său este confidenţial, dar este cunoscut că vicepreşedinţii de la CEC câştigă 15.000 de euro pe lună. „Este total aiurea ca ministrul de finanţe să aibă astfel de salariu la nivelul la care ceri să aibă responsabilitate, să aibă decizie – sunt lucruri pe care eu nu le înţeleg. Noi păcătuim şi spunem că un ministru trebuie să aibă 1.000 de euro -1.500 de euro. Nu este de 30 de ori mai mare salariul meu, dar preşedintele CEC are o leafă rezonabilă în raport cu ceea ce se plăteşte în sistemul bancar“, a spus Gheţea într-un interviu la VIDEO ZF LIVE acordat Ziarului Financiar cu ocazia anunţului retragerii sale din funcţia de preşedinte al CEC, după opt ani. Ministrul finanţelor este cel care numeşte conducerea băncilor de stat.

Urmăriţi aici mai multe subiecte din ZF Live

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO