ZF Live

Video ZF Live. Ce staţii va avea noua magistrală de metrou spre aeroport şi când va fi gata proiectul de peste un miliard de euro

20.03.2015, 13:44 11790

Este posibil ca până în 2020 să avem o linie de metrou care lege Bucureştiu de aeroportul Henri Coandă, cu sprijinul ministerului Transporturilor, dacă în acest an se licitează lucrările de infrastructură la tunele şi staţii. Proiectul se ridică la peste 1 miliard de euro, a declarat Gheorghe Udrişte, fost director general Metrorex şi actual parlamentar, la ZF Live. 

"Totul proiectul nu ar trebui să coste mai mult de 1 miliard de euro. Traseul care a fost gândit de cei care au lucrat la studiul de fezabilitate urmăreşte legătura staţiei de metrou prin Gara de Nord (Gara de Nord - staţia 1 Mai actuală, după care ramificaţie spre dreapta spre Casa Presei Libere şi pe urmă traseul DN1 spre Otopeni). Iniţial au fost 12 staţii, datoriă nişte cerinţe impuse de MFP s-a impus proiectanţilor o reducere a costurilor destul de consistentă, adică staţii mai puţine (rămân 9 staţii, celelalte rămân doar dacă sunt bani). Va fi staţie la Mall-ul Băneasa, a declarat Gheorghe Udrişte.

Sunt 4 staţii construite: Gara de Nord,  Gara Basarab, Griviţa, 1 Mai. Urmează o staţie în cartierul Pajura, Bulevardul Expoziţiei, Sofitel, Aeroportul Băneasa, zona comercială Băneasa, Otopeni Sud în zona liniei de Centură (intersecţie cu DN1), Otopeni centru şi Aeroportul Otopeni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO