ZF Live

VIDEO ZF Live. Cosmin Mălureanu, Ascendia: Ne uităm la achiziţia unor companii care să completeze liniile noastre de business

Autor: Simona Tatu

06.01.2017, 00:05 636

Listarea la bursă poate costa o companie circa 20.000 de euro.

Cosmin Mălureanu, acţionarul ma­jo­ritar al companiei de soft­ware educa­ţional Ascendia (ASC), spune că procesul de lis­tare la bursă poate costa o com­pa­nie în jur de 20.000 de euro, sumă care implică brokerii, asis­ten­ţa şi celelalte proceduri.

Totodată el adaugă că Ascendia se confruntă cu lipsa personalului din cauză că nevoia pieţei este mult mai mare decât ceea ce pro­duc universi­tăţile.

„În prezent suntem 30 de an­ga­jaţi şi am scos patru posturi la bătaie, iar în anul 2017 ne dorim să ajungem la 40“, a spus Mălu­reanu, care con­tro­lează 61,6% din com­pa­nia cu 18,5 mil. lei ca­pita­lizare. As­cendia este una din cele două com­panii (alături de MedLife) lis­tate în 2016 la BVB.

„Ne dorim să trecem pe piaţa prin­cipală, un upgrade de la AeRo (sistemul alternativ de tran­zac­ţio­nare pe care este listată As­cendia - n. red.), acest lucru se va întâm­pla în funcţie de cum ne vom atinge targeturile, dacă va fi nevoie de capital la un moment dat“, a spus el la emisiunea de bu­siness ZF Live.

Ascendia s-a listat la bursa de la Bucureşti în iulie 2016 pe piaţa AeRO, fiind prima companie de e-lear­ning (soft­ware educaţional) din România care face acest pas.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO