ZF Live

Video ZF Live. Cosmin Vasile, ZRP: Antreprenorii români au început să ceară avocaţilor să verifice legalitatea afacerii înainte să apară probleme în justiţie

23.03.2015, 14:38 227

Antreprenorii români au început să ceară avocaţilor să verifice afacerea şi să se asigure că modelul de business este corect, legal, înainte să apară probleme cu justiţia, a declarat luni la ZF Live Cosmin Vasile, managing partner la casa de avocatură ZRP.

“Putem face o comparatie între marile corporaţii, care au o cultură, care se protejează, fac audit, etc şi firmele autohtone. O corporaţie nu intră niciodată într-un contract pentru că îi place ideea, pentru că se gândeşte că ar putea să facă bani; ei se întreabă de 3 ori înainte dacă e economic şi legal, apoi intră în implementare. Reversul se întâlneşte de multe ori la antreprenori din România”, a spus Cosmin Vasile.

Pe fondul recentelor anchete şi condamnări din instituţii publice şi companii private, tot mai mulţi antreprenori apelează la avocaţi înainte să aibă probleme juridice. “ Este naşterea sentimentului de responsabilitate în gestiunea juridică a afacerii”, a precizat avocatul ZRP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO