VIDEO ZF Live. Dan Cobeanu şi Dan Ciceu, Scala Assistance: Am vândut online roviniete de 40 mil. euro în 2016. Probabil tarifele vor creşte, sunt cele mai mici din UE

10 mar 2017 Autor: Bianca Dorobanţu

În România există în jur de 14 distribuitori de roviniete, iar Scala Assistance are o cotă de piaţă de 15%, spun fondatorii afacerii.

Roviniete.ro, o platformă online care comercializează roviniete (taxele obligatorii pentru autovehiculele care cir­culă pe drumurile naţio­nale), dezvoltată de compania Scala Assis­tance, a avut anul trecut vânzări de 40 mil. euro şi un profit de aproape 300.000 de euro, au spus la ZF Live Dan Alexandru Cobeanu şi Dan Ciceu, fondatorii afacerii.

Compania a fost fondată în 2007 şi vinde ro­viniete preponderent companiilor de transport, cu flote mari de maşini şi celor de leasing operaţional, care îşi externalizează acest serviciu. În România există în jur de 14 distri­buitori de roviniete, iar Scala Assis­tance are o cotă de piaţă de 15%, spun fon­da­torii afacerii. În anul 2016, compania a în­registrat o creştere de 40% a afacerilor şi a  pro­fitului şi este evaluată la 3 mil. euro, raportat la rezultatele financiare din 2015.

„Este o externalizare a serviciului de achiziţie a rovinietei. Totul se desfăşoară online, decât să mergi la o benzinărie, este mult mai uşor să trimiţi un mail, timpul este foarte important”, a spus Dan Cobeanu.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2017

 
Cuvinte cheie:
online
, zf live
, crestere
, vanzare
, tarife
, uniunea europeana
zf.ro
Abonează-te la Închide