ZF Live

VIDEO ZF Live. Dan Cobeanu şi Dan Ciceu, Scala Assistance: Am vândut online roviniete de 40 mil. euro în 2016. Probabil tarifele vor creşte, sunt cele mai mici din UE

Autor: Bianca Dorobanţu

10.03.2017, 00:06 788

În România există în jur de 14 distribuitori de roviniete, iar Scala Assistance are o cotă de piaţă de 15%, spun fondatorii afacerii.

Roviniete.ro, o platformă online care comercializează roviniete (taxele obligatorii pentru autovehiculele care cir­culă pe drumurile naţio­nale), dezvoltată de compania Scala Assis­tance, a avut anul trecut vânzări de 40 mil. euro şi un profit de aproape 300.000 de euro, au spus la ZF Live Dan Alexandru Cobeanu şi Dan Ciceu, fondatorii afacerii.

Compania a fost fondată în 2007 şi vinde ro­viniete preponderent companiilor de transport, cu flote mari de maşini şi celor de leasing operaţional, care îşi externalizează acest serviciu. În România există în jur de 14 distri­buitori de roviniete, iar Scala Assis­tance are o cotă de piaţă de 15%, spun fon­da­torii afacerii. În anul 2016, compania a în­registrat o creştere de 40% a afacerilor şi a  pro­fitului şi este evaluată la 3 mil. euro, raportat la rezultatele financiare din 2015.

„Este o externalizare a serviciului de achiziţie a rovinietei. Totul se desfăşoară online, decât să mergi la o benzinărie, este mult mai uşor să trimiţi un mail, timpul este foarte important”, a spus Dan Cobeanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO