ZF Live

Video ZF Live. De câte semnături a fost nevoie pentru creditul dat de CEC Ioanei Băsescu şi de ce a lipsit semnătura preşedintelui de bancă?

Autor: Oana Stupinean

18.05.2015, 14:27 752

Există influenţă politică la băncile de stat? „Nu. Dar există situaţii când un politician, un parlamentar, un consilier local, o persoană implicată politic, a venit şi mi-a recomandat un client pentru a primi credit, lucru care mi se pare normal şi nu e nicio problemă. Primim şi de la clienţii actuali recomandări  -ştiţi avem şi noi o afacere, domnul de la mine din circumscripţie vrea un credit. Chemam responsabilul sau chiar vicepreşedintele CEC şi dispuneam analiza. Solicitările de credit erau analizate de direcţiile de specialitate, foarte multe erau respinse,“ a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, la ZF Live. 

Dar creditul pentru fiica fostului preşedinte Traian Băsescu?

„Creditul Ioanei Băsescu a necesitat 17 semnături. Am aflat, pentru că era o persoană importantă, de la momentul cererii. Semnătura mea nu figurează, nu eram în ţară. Însă eu mi-am asumat întreaga responsabilitate că acest credit a fost dat în condiţiile respectării normelor BNR şi ale CEC. Nu a fost un moment uşor. A fost prima oară când s-a încercat debarcarea mea la televizor,“ a mai spus Gheţea.

Urmăriţi aici mai multe subiecte din ZF Live

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO