ZF Live

VIDEO ZF Live. „E o birocraţie fără margini la accesarea fondurilor europene”.Urmăriţi înregistrarea emisiunii de miercuri, 19 februarie, cu Anca Tatomir, proprietar After School Bursuceii Veseli

19.02.2014, 14:16 1027

„E o birocraţie fără margini la accesarea fondurilor europene”, a declarat la ZF Live de miercuri, 19 februarie, Anca Tatomir, o tânără care a deschis un centru de activităţi recreative pentru copii în Capitală, susţinut şi printr-o finanţare de 200.000 de euro de la Uniunea Europeană.

Ideea tinerei a prins contur în anul 2010, când şi-a depus proiectul de business pentru înfiinţarea centrului Bursuceii Veseli cu bani europeni. Aprobarea a venit un an mai târziu şi după o investiţie de 250.000-300.000 de euro în amenajarea unei case de 600 mp, care a mai durat un an, în toamna lui 2013 Bursuceii Veseli a început primele cursuri de înot pentru copii.

Antreprenoarea a spus că principalele obstacole întâmpinate în accesarea fondurilor europene au fost birocraţia mare şi timpul de procesare a cererii de finanţare de către cei aproximativ 20 de angajaţi ai ADRP Ilfov, personal insuficient pentru volumul mare de solicitări existent.

„Fondurile europene sunt ca o sabie cu două tăişuri”, a spus Anca Tatomir menţionând pe de o parte rambursarea întârziată a fondurilor solicitate care pot da peste cap cashflow-ul din planul de afaceri dar şi obiectivele impuse de UE proiectului: cifră de afaceri de peste 200.000 de lei în primul an, 400.000 de lei în cel de-al doilea şi 600.000 de lei în al treilea an de activitate, un număr de angajaţi prestabilit (7 în anul doi şi 11 în cel de-al treilea an) şi să aibă înscrişi la competiţii (de înot sau karate, spre exemplu) copii dintre cei care fac cursuri la Bursuceii Veseli.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO