ZF Live

Video ZF Live: Elevii din Vest fac salturi din 3 în 3 ani la testele PISA; noi rămânem mereu la acelaşi nivel

25.02.2015, 13:33 343

Decalajul dintre elevii români şi cei din vest creşte de la an la an, în condiţiile în care şcoala românească are mereu aceleaşi rezultate la testele internaţionale PISA, în timp ce în Vest se fac salturi importante la teste din doi în doi ani, a spus  Cristian Hatu, directorul proiectului de transformare a metodei de predare a fizicii în învăţământul preuniversitar, la ZF Live.

“Când am început să discutăm cu profesorii despre o nouă metodă de predare a fizicii ne-am uitat la ţări cu educaţie performantă şi am văzut ce salturi fac elevii lor la testele PISA din 3 în 3 ani. Noi suntem la acelaşi nivel, iar decalajul dintre noi şi ei creşte tot mai mult. Politicienii români îşi duc copiii la şcoli private şi în străinătate. Nu îi interesează ce se întâmplă în şcoala de stat ».

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de miercuri cu  Cristian Hatu, membru fondator al Centrului de Evaluare şi Analize Educaţionale (CEAE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO