ZF Live

Video ZF Live: Există companii din Vest care negociază investiţii de sute de milioane de euro în agricultură şi servicii conexe

Autor: Oana Stupinean

01.04.2015, 14:25 222

România este bine văzută de investitorii străini în context regional şi există companii din Europa de Vest care negociază investiţii de sute de milioane de euro în agricultură şi servicii conexe, care vom vedea dacă se materializeză sau nu, a spus miercuri la ZF Live  Alexandru Reff, partener Reff&Asociaţii.

“România e văzuta bine de investitori relativ cu ce se întâmplă în zonă. Este un stat cu economie stabilă, indicatori atractivi, legislaţie europeană. Din păcate investiţiile străine directe sunt dezamăgitoare de câţiva ani. Au scăzut constant de la criză. Avem retrageri de investitori strategici, timiditate în intrarea unor investitori mari. Vrem să vedem marile companii sa investească aici şi cred că se va întâmpla asta”.

Pe piaţa tranzacţiilor imobiliare, 2014 a adus o accelerare a procedurilor, odată cu creşterea numărului de jucători. “După ani în care piaţa era dominată de doi jucători, NEPI şi Globalworth, 2014 a fost un an competitiv, cu mai mulţi jucători. Procesul de derulare a unei tranzacţii se dinamizeaz㔠.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO