ZF Live

Video ZF Live, expert BNR: În România, educaţia financiară lipseşte, şi la copii, dar şi la adulţi, şi acest lucru s-a văzut inclusiv în criza francului

30.03.2015, 13:55 183

În România, educaţia financiară este extrem de scăzută, nu doar la copii, ci şi la adulţi, ceea ce s-a văzut inclusiv în recenta criză a francului, a declarat luni la ZF Live Georgescu Goloşoiu, expert BNR, autoarea unor manuale de educaţie financiară pentru clasa a treia şi a patra.

“Oamenii nu ştiu ce e aceea dobândă la un depozit, nu ştiu că e 3% pe an, nu pe lună. Oamenii nu ştiu să calculeze DAE la un credit, nu citesc tot e scrie în contracte. Toată lumea trebuie să aibă nişte noţiuni financiare generale”.

Educaţia financiară a fost introdusă în rândul cursurilor opţionale, la clasa a treia sau a patra. În anul şcolar 2014-2015 la cursuri participă 46.000 de copii din 41 de judeţe şi Bucureşti, respectiv  11% din totalul elevilor de clasa a treia şi a patra.

„Copiii învaţă cum să devină mai chibzuiţi, să nu pună accent pe consum, pe cheltuieli, să ştie să economisească. De exemplu, învaţă cum să strângă bani cu care să cumpere materiale şi să modeleze obiecte la care să stabilească un preţ şi să le vândă”

Urmăriţi aici mai multe subiecte din ZF Live

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO