ZF Live

Video ZF Live. Georgescu, APMCR: Piaţa de construcţii a început anul pe creştere, dar lucrările de infrastructură sunt la pământ

25.05.2015, 14:39 133

Piaţa de construcţii a scăzut anul trecut cu 7% din cauza tăierii investiţiilor publice, iar 2015 a debutat foarte ciudat, cu o creştere neaşteptată în ianuarie, de 22% faţă de decembrie, urmată de evoluţii pozitive şi în februarie şi martie, a spus la ZF Live  Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România.

“Februaie şi martie au fost luni de creştere, pe imobiliar şi nerezidentiale, practic piaţa de birouri a explodat. Piaţa de reparaţii a rămas constantă, în general are o pondere de 30% pe an din valoarea totală a sectorului de construcţii. Piaţa de infrastructură a fost însă la pământ, din cauza condiţiilor meteo dar şi a lipsei investiţiilor”

În opinia lui Claudiu Georgescu, cimentul, care este un trend setter pentru evoluţia construcţiilor, a stagnat în aprilie. “O veste proastă pentru acest an. A fost şi Paştele, dar nici autorităţile locale nu au mai avut bani şi asta s-a vazut în programul de reabilitări termice”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO