ZF Live

VIDEO ZF Live. În România se vând anual 140.000 de centrale termice. Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 22 septembrie, cu Cătălin Drăguleanu, Ariston

22.09.2014, 13:14 515

Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 22 septembrie, cu Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston.

Ţări vestice, precum Germania, au adoptat cu mulţi ani în urmă sisteme de încălzire cu randamente mari, de forma centralelor termice în condensare sau a panourilor solare, în timp ce România a rămas în urmă şi la acest capitol, din moment ce 27% din totalul locuinţelor din mediul urban sunt încă branşate la reţeaua centralizată de încălzire, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager al Ariston, la ZF Live.

“În România sunt circa 8,4 milioane de locuinţe, dintre care 4,7 milioane în mediul urban. 1,35 milioane din totalul locuinţelor din mediul urban sunt încă branşate la reţeaua centralizată. Românii sunt foarte obişnuiţi cu acest sistem centralizat, iar din acest motiv tehnologiile noi, care asigură un randament mai mare, au apărut târziu pe piaţă. De exemplu, peste 80% dintre germani folosesc centralele în condensare, în timp ce numai 20% dintre români au ales un astfel de sistem”, a spus Drăguleanu.

El consideră că panourile solare reprezintă un alt exemplu de tehnologii noi, care sunt rar întrebuinţate în România, în principal din cauza categoriei de clienţi cărora le este adresată – persoane care trăiesc la casa şi care au venituri peste medie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO