ZF Live

VIDEO ZF Live. Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: Avem nevoie de un nou acord cu FMI pentru a ne feri de propriile greşeli. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de marţi, 16 iulie

Autor: Octavian Calei

16.07.2013, 13:04 463

România are nevoie de un nou acord cu FMI pentru a ne feri de propriile greşeli, e de părere Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal şi economist şef Raiffeisen Bank, prezent la emisiunea de business ZF Live de marţi, 16 iulie.

„Avem nevoie de un nou acord cu FMI din două motive. În primul rând, în momentul de faţă, lucrurile la nivel internaţional nu sunt stabilizate şi în al doilea rând, un acord cu FMI ne fereşte de propriile greşeli, 2014 este an electoral”, a spus Ionuţ Dumitru.

El a precizat ca exemplu ordonanţa de guvern aprobată exact în ziua în care s-a închis acordul cu FMI, pe 26 iunie 2009, prin care s-a reorganizat ANAF şi a fost reintrodus controversatul sistem de stimulente.

„Sistemul de stimulente a fost o mare inechitate înainte de criză pentru că era un sistem total discreţional, putea să fie de 3 ori salariul fără nicio bază de performanţă. În noua lege a salarizării s-a introdus o limită de 30%. Salariul putea să fie de 1.500 lei dar stimulentul ajungea la 7.000 lei sau chiar mai mult”, a precizat preşedintele Consiliului Fiscal.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO