ZF Live

VIDEO ZF Live. Leasingul operaţional are o componentă de 40% de servicii, ceea ce înseamnă că accentul nu ar trebui pus pe preţ. Urmăriţi ZF Live de marţi, 23 septembrie, cu Bogdan Apahidean, Leaseplan

Autor: Luciana Georgescu

23.09.2014, 13:25 162

Urmăriţi emsiunea ZF Live de marţi, 23 septembrie, cu Bogdan Apahidean, director general Leaseplan

Piaţa de leasing operaţional a crescut cu două cifre până în 2013, chiar şi în anii în care economia s-a contractat, însă acest avans a încetinit, pe fondul maturizării pieţei, a declarat Bogdan Apahidean, director general Leaseplan, invitat la emisiunea ZF Live.

"Se simt efectele scăderii pieţei auto, însă segmentul de leasing operaţional continuă să crească. În primele şase luni, piaţa de leasing operaţional a înregistrat un progres de peste 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă mai există loc de creştere. Piaţa de leasing operaţional din România reprezintă 15-17% din înmatriculările de maşini noi, în timp ce în Olanda de exemplu, procentul ajunge la 40%", a spus  Apahidean.

El este de părere că există două mari avantaje pentru care firmele ar trebui să apeleze la serviciile oferite de companiile care activează în acest domeniu: eficientizarea şi reducerea costurilor de administrare a parcurilor auto şi diminuarea riscurilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO