VIDEO ZF Live. Marin Vidraşcu, director executiv Editura Litera: Zona de online a ajuns în premieră în acest an pe locul doi în vânzările de carte

7 oct 2017 Ziarul Financiar

Online-ul a depăşit hipermarketurile în 2017 şi anul viitor ar putea devansa librăriile.

Zona de online a ajuns în premieră în acest an pe locul doi în vânzările de carte, depăşind hipermarketurile, în timp ce librăriile îşi menţin supremaţia, poziţie pe care ar putea însă să o piardă anul viitor dacă ritmul de creştere al online-ului se menţine, a spus Marin Vidraşcu, director executive Editura Litera la emisiunea ZF Live.

„Principalele canale de vânzare pentru cărţi sunt librăriile, online-ul, hipermarketurile şi apoi vin alte tipuri de reţele (benzinării sau chioşcuri). E prima dată în acest an când online-ul urcă pe doi, depăşind hipermarketurile. Librăriile cresc anual cu 10-15%, iar online-ul are un ritm de 20-40%. Dacă menţine această rată, anul viitor ar putea depăşi librăriile. Sunt luni în care vânzările pe online le depăşesc pe cele din librării“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Cuvinte cheie:
online
, carte
, vanzari
, director
, editura
zf.ro
Abonează-te la Închide