ZF Live

VIDEO ZF Live. Mircea Rădulescu, Chicco: Românii sunt mari consumatori de produse pentru copii, dar nu avem fabrici de cărucioare. „Bugetul alocat pentru un copil reprezintă o treime din veni­turile unei gospodării."

Autor: Dragoş Dinu

05.09.2017, 00:05 747
Piaţa produselor destinate îngrijirii copiilor creşte în fiecare an, consumatorii români fiind dispuşi să aloce sume mari pentru produse destinate copiilor, dar cu toate acestea din industria locală lipsesc producători care să fabrice produse în România, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Mircea Rădulescu, director adjunct al Chicco, un brand care activează pe această piaţă.

„La nivel national nu există fabrici care să producă cărucioare, deşi suntem o piaţă mare“, a spus Mircea Rădulescu.

El arată că în România se vând 60.000 de cărucioare anual, din care Chicco vinde în jur de 10.000 de unităţi. În România se nasc anual 190.000 de copii dintre care 54% în mediul urban.

Preţul unui cărucior poate începe de la 200 de lei, ajunge la un preţ mediu de 1.000 de lei, dar sunt situaţii în care părinţii plătesc şi 8.000 de lei pe un cărucior, dacă este vorba despre un model mai complex.

„Bugetul alocat pentru un copil reprezintă o treime din totalul veni­turilor din cadrul unei gospodării. Poţi să cumperi un cărucior cu 500 de lei, dar există şi varianta unui cărucior de 8.000 de lei. Bugetul mediu alocat de români când vine vorba de cărucioare se ridică undeva la 1.500 lei“, a mai spus Mircea Rădulescu.  Chicco este o companie care se află în România de aproape 21 de ani, fiind un brand multispecializat care produce de la cărucioare până la biberoane şi articole vestimentare pentru bebeluşi. Cu o cifră de afaceri de câteva miliarde de euro la nivel internaţional, compania creşte de la an la an, în ciuda faptului că natalitatea se află pe un trend descendent.

El a mai spus despre piaţa din România că este una extrem de concurenţială, dar încă neaşezată.

Când vine vorba de alegerea unui cărucior potrivit, Mircea Rădulescu îi sfătuieşte pe părinţi să aibă în vedere siguranţa şi confortul copilului, şi să aleagă un astfel de produs în funcţie de stilul de viaţă pe care îl are familia. Acesta atrage atenţia asupra faptului că părinţii aleg un produs care să fie confortabil pentru ei, uitând de comoditatea copilului. „Pentru o alegere corectă a căruciorului, părinţii trebuie să se gândească la nevoile pe care le are copilul, dacă căruţul va fi utilizat ca o extensie a pătuţului din camera, sau dacă este vorba de un drum mai lung, acesta trebuie să ofere un anumit confort“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO