ZF Live

VIDEO ZF Live. Nivelul ridicat al creditelor neperformante este determinat de un mix de factori: antreprenori, bănci şi organismele de reglementare. Urmăriţi ZF Live de miercuri, 16 iulie, cu Bogdan Patriniche, director Artemis

16.07.2014, 13:29 168

Urmăriţi emisiunea ZF Live de miercuri, 16 iulie, cu Bogdan Patriniche, director Artemis Vânzare şi Recuperare

Trei actori importanţi ai economiei, antreprenorii, băncile şi autorităţile sunt principalele cauze care au condus la nivelul ridicat al creditelor neperformante pe care l-a înregistrat România, comparativ cu alte ţări europene, a declarat la ZF Live Bogdan Patriniche, administrator al societăţii Artemis Vânzare şi Recuperare.

“Există o responsabilitate colectivă, iar fiecare entitate în parte trebuie să îşi asume greşelile”, a spus Patriniche.

Valoarea creditelor neperformante a ajuns în 2013, la 58 de miliarde de lei, în creştere cu 4 miliarde de lei, peste nivelul înregistrat anul precedent.

 

Patriniche consideră că principala greşeală a antreprenorilor a fost folosirea capitalului acumulat în investiţiile din real-estate, care sunt de natură ilichidă. “România a făcut capitalism fără capital. Capitalul ar fi trebuit investit în oportunităţi lichide, care să le permită antreprenorilor o ieşire uşoară în situaţii de criză”, a mai declarat administratorul Artemis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO