ZF Live

VIDEO ZF Live. Preşedintele Bancpost: “Este inadmisibil ca un ministru să aibă un salariu de 1.000 de euro”

Autor: Cătălina Butan

10.02.2014, 17:37 480

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bancpost şi al Consiliului Investitorilor Străini, Mihai Bogza, a fost invitat în emisiunea ZF Live de luni, 10 februarie, unde a discutat despre perspectivele sectorului bancar în acest an dar şi despre impactul deciziilor luate de autorităţi asupra mediului de afaceri.

Întrebat ce măsuri ar lua dacă ar fi în locul premierului României Victor Ponta, Mihai Bogza a precizat următoarele: prioritizarea investiţiilor, creşterea transparenţei instituţiilor statului şi modificarea structurii salariilor în sectorul de stat fără creşterea anvelopei bugetare totale. Bogza consideră de neconceput ca un ministru să câştige doar 1.000 de euro pe lună.

“Mi se pare inadmisibil ca în acest moment un ministru să câştige 1.000-1.100 de euro net pe lună. Un ministru care îşi face treaba bine ar trebui să câştige mai mult decât un director de sucursală de la o bancă de stat. Ar trebui să fie o sumă care să justifice că acea persoană vine în poziţia respectivă şi pentru salariu pentru că acum nu se întelege de ce cineva ar alege această funcţie”, a spus Bogza la ZF Live.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii integrale ZF Live cu Mihai Bogza, de luni, 10 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO