ZF Live

VIDEO ZF Live. "Preţul poliţelor RCA este în creştere, însă în continuare nu poate fi compensată creşterea daunei medii" .Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 5 septembrie, cu Victor Şraer, Otto Broker

05.09.2014, 13:03 317

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 5 septembrie, cu Victor Şraer, Otto Broker

Plafonarea comisionului brokerilor de RCA la maxim 10% din valoarea primei, propusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este o măsură care distorsionează principiile concurenţiale ale pieţei libere, care ar trebui în schimb îndreptată către rezolvarea problemele importante care există în sectorul de asigurări RCA din România, a declarat la ZF Live Victor Şraer, Otto Broker.

“O astfel de măsură nu există nicăieri în Europa. De altfel, este o decizie pripită care va avea un impact negativ asupra consumatorilor dar şi a pieţei. Vorbim despre o scădere a veniturilor cu 30%, un declin care nu poate fi gestionat în mod eficient păstrând acelaşi model de business. Se vor pierde locuri de muncă şi se va reduce numărul de clienţi”, a spus Şraer.

Comisionul mediu plătit brokerilor pentru vânzarea asigurărilor RCA se situează la 15%, însă există şi brokeri care „se laudă“ cu un comision de 20%.

Şraer consideră că în prezent există probleme mai importante, care vizează în special modul de despăgubire şi care ar trebuie să reprezinte punctul central al măsurilor propuse de ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO