ZF Live

VIDEO ZF Live. Proprietarul unei băcănii din Bucureşti: “În cinci ani vrem să ajungem la un milion de euro”. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 24 ianuarie, cu Liviu Oprea

Autor: Cătălina Butan

24.01.2014, 13:48 1002

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 24 ianuarie, cu Liviu Oprea, un inginer electronist şi fost manager al unui lanţ de magazine IT, care a înfiinţat în 2011 Băcănia cu Suflet din Bucureşti

 

Liviu Oprea, proprietarul unei băcănii din Bucureşti cu afaceri de 110.000 de euro anul trecut, pariază pe o dublare a afacerilor în acest an şi îşi propune să ajungă la un milion de euro în următorii cinci.

“Băcănia cu suflet” este o afacere de familie care a luat naştere în 2011, ideea soţilor Oprea, Liviu şi Doina, venind în urma unui vacanţe în nordul Ardealului, unde au descoperit bunătatea produselor tradiţionale româneşti.

Pe rafturile băcăniei se găsesc astăzi produse tradiţionale din diferite colţuri ale ţării, de la brânzeturi şi mezeluri, la dulceţuri, prăjituri, dar şi vinuri. Investiţia în băcănia de 85 de metri pătraţi situată în centrul Capitalei i-a costat pe cei doi antreprenori 15.000 de euro. În 2013, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 500.000 de lei (110.000 de euro). Cu toate că afacere nu generează încă profit, veniturile reuşesc în prezent să acopere cheltuielile.

“Suntem pe linia de plutire, nu mai venim cu bani de acasă. De acum începem să ne consolidăm poziţia pentru că tot mai mulţi oameni află de noi”, a spus la ZF Live, Liviu Oprea, care mizează pe un profit de 15.000 de euro pentru anul acesta.

Coşul mediu pentru clienţii băcăniei ajunge la 35 de lei, iar preţurile produselor de pe raftul acesteia variază de la 4 lei/ 100 de grame pentru biscuiţi şpriţaţi la aproape 19 lei pentru un borcan de dulceaţă de ghimbir şi fructe sau 35 de lei/kilogram pentru un pui sau un curcan crescut în curte.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, antreprenorul îşi propune să utilizeze o bucătărie proprie, unde să producă prăjituri şi mai târziu să se extindă pe plan local cu mai multe băcănii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO