ZF Live

VIDEO ZF Live. Rădulescu, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Băuturi Spirtoase: Piaţa neagră reprezintă 75% din piaţa totală de băuturi spirtoase

25.01.2015, 21:47 113

„Piaţa neagră, din estimările şi din datele pe care le avem se situează la aproximativ 75% din piaţa totală de băuturi spirtoase. Ea reprezintă în jur de 125 de milioane de litri dintr-un total de 170 de milioane”, a declarat Florin Ră­du­lescu, preşedintele Aso­ciaţiei Produ­că­to­rilor şi Importa­torilor de Băuturi Spir­toase, la ZF Live.

Conform legii în gospodăriile individuale se pot produce băuturi spirtoase până la echivalentul a 50 de litri de alcool pur pe an, dar acciza care se datorează este la jumătate faţă de cât plătesc cei din industria producătoare de alcool.

„Dacă în momentul de faţă acciza este de 1.000 de euro pe hectolitru de alcool pur pentru cei din industrie, în cazul celor care produc alcool în gospodarii acciza datorată este de 500 de euro pe hectolitru de alcool pur. Conform directivelor europene, nu există bautură spirtoasă neaccizată”, a adăugat Florin Ră­du­lescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO