ZF Live

VIDEO ZF Live. Răzvan Acsente, OLX: Cel mai bine se vând produsele cu un preţ mai mic cu 30% decât cel din magazine

Autor: Dragoş Dinu

27.10.2017, 00:05 2091
Pe platforma OLX, care are aproxi­ma­tiv 10 milioane de utilizatori unici pe lună, u­ne­­le dintre cele mai vândute produse sunt cele care au un preţ mai mic cu minim 30% decât cel din magazine, a declarat în ca­drul emisiunii de business ZF Live Răzvan Ac­sen­te, director de marketing OLX Ro­mâ­nia.

„Din studiile noastre, controlăm aproximativ 50% din piaţa de utilizatori pe verticala OLX – Storia, adică segmentul nostru de imobiliare. OLX face bani din interesul businessurilor de a acapara toate audienţele, vorbim aici de publicitate, de serviciile de promovare anunţuri şi, bineînţeles, odată cu creşterea activităţii pe site există reguli. De la un anumit punct, utilizatorul trebuie să plătească pentru postarea unui anunţ. Este vorba de sume mici, aproximativ patru euro pentru o postare”, a spus Răzvan Acsente.

„Cel mai mare trafic pe platformă îl vedem imediat după orele de birou, în special de la ora 19 până la ora 22, ceea ce reprezintă  35%-40% din traficul total, dar şi dimineaţa între opt şi nouă“. OLX se concentrează în ultimul timp pe creşterea de utilizatori din rândul femeilor, în special pe segmentul de „mame digitale”, adică femeile care au acces la internet şi care au copii cu o vârstă de până la cinci ani. „Vrem să convingem femeile că există multe oportu­nităţi de vânzare şi cumpărare. În România există 900 de mii de mămici digitale. Noi le vindem ideea că au lucruri în casă pe care este bine să le recircule. Ştim cu toţii, copiii cresc foarte repede, iar jucăriile şi cărucioarele rămân mici sau nu mai sunt folosite“.

Răzvan Acsente a spus că pentru clipul publicitar s-au folosit elemente 3D, iar campania are ca obiectiv atingerea celor 900 de mii de „mame digitale“. „Pentru această campanie am lucrat cu The Geeks şi Saatchi&Saatchi“.

Răzvan Acsente a precizat că există un interes din ce în ce mai mare al micilor agricultori să îşi vândă marfa online, iar oamenii îşi caută din ce în ce mai mult locuri de muncă prin intermediul platformelor online.

„Micii agricultori se orientează către zona de online. Vedem un mare interes şi pe zona de închirieri. Filtrele de locaţie şi de proximitate sunt foarte folosite, iar descrierile produselor sunt din ce în ce mai creative.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO