ZF Live

VIDEO ZF Live. Salariul mediu net pentru forţa de muncă temporară este de 1.400 de lei plus bonuri de masă. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi, 9 septembrie, cu Felix Toma, director general Gi Group

09.09.2014, 13:15 384

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi, 9 septembrie, cu Felix Toma, director general Gi Group

Forţa de muncă temporară este un concept care a apărut pe piaţa din România în 2003, dar care a crescut odată cu începutul crizei, în 2008, cei mai mari jucători având în prezent venituri cumulat de 200 de milioane de euro şi un număr mediu de 60.000 de angajaţi pe an, a declarat Felix Toma, director general Gi Group, o companie de recrutare care activează în domeniu.

“Piaţa de forţă de muncă temporară reprezintă circa 1,5% din totalul numărului de angajaţi din România, uşor sub media europeană de 2%, însă distanţa nu este mare, am recuperat mult în ultimii ani şi vom continua acest trend”, a spus Toma.

Clauzele contractului de muncă temporar sunt similar celor prevăzute într-un contract de muncă individual, cea mai importantă diferenţă fiind perioada de angajare, de maximum 36 de luni în cazul angajaţilor temporari. “Un contract de muncă temporar se semnează doar în momentul în care candidatul primeşte un loc de muncă, ei fiind liberi să accepte orice oportunitate apare pe piaţa forţei de muncă între timp”, a adăugat directorul Gi Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO