ZF Live

Video ZF Live. Săndesc, Sănătate: Medicii de la stat vor putea oferi servicii contra cost în spital, în afara programului de lucru

02.03.2015, 14:46 153

Medicii din spitalele de stat ar putea oferi şi servicii în regim privat, în afara orelor de program, iar pacienţii care optează pentru un anumit specialist vor plăti o taxă, în baza unui contract încheiat cu medicul, a declarat la ZF Live Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Cele două propuneri sunt incluse într-un proiect de lege semnat de 102 parlamentari şi care vizează ameliorarea statutului spitalului public şi introducerea unor noi surse legale de venit pentru medici.

”Spitalele publice au acum un statul dezapreciat. Un spital privat îşi poate selecta patologia, unul din criterii fiind şi profitabilitatea. Un spital public nu poate. Un spital privat poate transfera un caz dificil la stat, inclusiv cu componenta financiară, care devine o gaură neagră. Spitalul de stat e legat de mâini managerial””, a explicat Săndesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO