ZF Live

VIDEO ZF Live. Un medic bun poate câştiga până la 20.000 de euro în România. Urmăriţi ZF Live de miercuri, 9 iulie, Ionuţ Pătrăhău, Brain Institute

09.07.2014, 13:11 553

Urmăriţi emisiunea ZF Live de miercuri, 9 iulie, Ionuţ Pătrăhău, Brain Institute

Un număr mare de absolvenţi ai Facultăţilor de Medicină din România se gândesc la posibilitatea obţinerii unui loc de muncă în spitalele sau clinicile din străinătate, însă nu iau în considerare că salariile din România pot fi de trei ori mai mari decât cele plătite în afară, a declarat la ZF Live Ionuţ Pătrăhău, co-fondator Brain Institute, un centru de neurochirurgie.

"În România se câştigă mai bine decât în străinătate. Un medic bun câştigă de 2-3 ori mai mult decât în Franţa, unde salariile sunt în medie 7.000 de euro pe lună", a spus Pătrăhău, care în trecut a ocupat funcţia de director general adjunct al Băncii Transilvania.

 

El consideră că România este într-o perioadă de tranziţie, în care medicii nu au încredere în noul sistem medical privat. "Rezidenţii au hotătât să îşi împartă riscul între spitalele de stat şi cele private. În plus, pacienţii nu sunt obişnuiţi să meargă la privat, ei preferă încă să meargă la stat, deşi preţurile sunt comparabile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO