ZF Live

VIDEO ZF Live. UNSAR: Nu e corect ca un far să coste mai mult la service decât la importator. Pierd şi păgubiţii şi asigurătorii

17.09.2014, 16:02 174

Urmăriţi emisiunea ZF Live de miercuri, 17 septembrie, cu Mădălin Roşu, reprezentant al sectorului auto din cadrul UNSAR.

Uniunea asigurătorilor din România (UNSAR) susţine că maşinile trebuie evaluate la valoarea lor de piaţă şi nu după grila actuală care poate dezavantaja atât companiile de asigurări, cât şi păgubiţii.

“Vrem ca maşinile să fie evaluate la valoarea de piaţă. Este un concept simplu. În acest moment există o grilă matematică, care te poate duce, de exemplu, la un calcul în care o maşină de epocă poate fi evaluată la 1.000 de lei. Total fals. Acea maşină de epocă are o altă valoare”, a spus la ZF Live, cu Mădălin Roşu, reprezentant al sectorului auto din cadrul UNSAR.

Reprezentantul UNSAR atrage atenţia asupra unei nevoi de standardizare pentru calculul despăgubirii, cât şi pentru valoarea pieselor auto.

“Nu este corect ca un service independent să factureze un far pentru o anumită marcă mai mult decât o face reprezentantul oficial al importatorului mărcii respective în România”, a mai spus reprezentantul UNSAR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO