ZF Live

VIDEO ZF Live. Vasi Rădulescu, Doclandia.ro: Platforma a atras 6.000 de abonaţi şi peste 650 de medici într-o lună şi jumătate de la lansare

Autor: Alexandra Cepăreanu, Ioana Nita

22.11.2017, 00:04 1480
Doclandia.ro, platforma online prin intermediul căreia românii din ţară şi din străinătate au acces nelimitat la informaţii avizate din partea doctorilor, a reuşit să atragă în decurs de o lună şi jumătate de la lansare 6.000 de abonaţi şi 656 de medici specializaţi pe medicină internă şi medicină de familie.

„Lansarea a avut loc pe 1 octombrie, iar la o lună şi jumătate avem deja 6.000 de abonaţi şi 656 de medici specializaţi în medicina internă şi de familie. Din cei 6.000 de abonaţi, mulţi au început să plătească abonamentul. Am avut prima lună de abonament gratuită, pentru a obişnui oamenii cu platforma. Dar deja au început să se facă conversii, pentru că se termină prima lună de gratuitate şi atunci pacienţii încep deja să plătească”, a spus Vasi Rădulescu, chief medical în cadrul Doclandia, la emisiunea ZF Live. Platforma ­ este practic un sis­tem complementar pentru medicina clasică prin intermediul căreia utilizatorii pot intra în contact cu medici pentru a cere sfaturi. Mo­delul de business se bazează pe subscripţii lunare.

„În pimul rând se face un cont de abonat, primul cont este gratuit, iar noi ofe­rim istoric personal. Iar dacă doriţi să vorbiţi cu un medic trebuie să plătiţi 10 euro pe lună. După deschiderea abonamentului vă preia un medic şi puteţi să iniţiaţi o «vizită», care este practic un schimb de texte. Totul este confidenţial şi securizat. Vă garantez că nimeni altcineva nu va vedea discuţia dintre dumneavoastră şi medic. Practic vorbim de un sistem complementar care vine peste medicina clasică, care salvează şi lămureşte ce se întâmplă în medicina clasică”, a explicat el.

Investiţia în dezvoltarea platfomei s-a ridicat la 500.000 euro şi a fost realizată de Tudor Ţiboc, care deţine grupul Quickmobile, specializat în distribuţia şi comercializarea de telefoane mobile şi gadgeturi.

Vasi Rădulescu, medic cu pregătire în medicina internă şi cardiologie spune că “ideea îi aparţine lui Matei Ţiboc, fratele lui Tudor, care după naşterea primului copil simţea nevoia să aibă tot timpul un medic aproape. Aşa s-a născut ideea asta. La începutul anului am început să lucrăm la platformă şi am reuşit să o lansăm pe 1 octombrie”.

În primul trimestru al anului viitor, medicul Rădulescu împreună cu Matei Ţiboc, vor să lanseze pe platforma Docmandia  consultaţii video. “Noi nu vorbim perse de consultaţie, vorbim de sfătuire, de îndrumare medicală. Dacă medicul simte că este nevoie de o consultaţie fizică poate îndruma pacientul. Dar sunt unele probleme care se pot rezolva doar prin platformă, spre exemplu o viroză, nişte alergii, sau probleme de spate. Medicul se poate uita peste nişte rediografii şi poate da un diagnostic”.

Consultaţiile vor dura între 10-15 minute şi vor fi plătite separat de abonamentul lunar de 10 euro.

Medicii care activează pe platforma Doclandia sunt verificaţi de către medicul Vasi Rădulescu, pentru a fi sigur că sunt aceştia sunt specializaţi şi au studii, apoi sunt primiţi pe platformă şi pot să primească pacienţi. „Prin intermediul platformei, abonaţii pot verifica profilul medicilor, cu nume, prenume, specialitate şi medicii se pot conecta chiar şi cu pacienţii de la cabinet. Există nişte coduri speciale, tocmai pe ideea de a duce mai departe comunicarea”.

Medicii sunt plătiţi şi stimulaţi să atragă pacienţi pe platformă. Un medic poate câştiga 4.000 de euro pe lună dacă are 1.000 de abonaţi.

O astfel de platformă există şi în SUA, unde Obama a reglementat partea de telemedicină, care are investitori mari precum Bill Gates. În partea de Europa de Est, în Elveţia este reglementată asigurarea privată a pacienţilor, iar în Marea Britanie, unde sistemul de sănătate publică mergea prost, au găsit ca soluţie consultaţiile online.

„Prin intermediul platformei, în primul rând medicii pot ţine legătura cu pacienţii, ceea ce este în beneficiul pacientului. Informare medicală, educaţie medicală, prevenţie primară. Soluţia este făcută şi lucrăm intens să o dezvoltăm”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO