ZF Live

ZF Live. Adrian Benţa, consultant fiscal: Se pregăteşte şi o amnistie pentru persoanele fizice cu averi mari cu datorii la stat

Autor: Cristina Bellu

08.02.2016, 00:06 1603

Pentru prima oară de când a fost introdus noul sistem fiscal în România, ANAF a decis să publice numele persoanelor fizice care au obligaţii de plată restante de peste 100 de lei, în scopul colectării taxelor.

Ordinul preşedintelui ANAF pune în aplicare directivele prevăzute în articolul 162 din noul Cod de procedură fiscală prin care autoritatea fiscală este obligată să publice trimestrial listele cu datornicii la buget.

Practic, datornicii existenţi la sfârşitul unui trimestru vor fi notificaţi că au datorii la buget până pe data de 15 a lunii următoare. Aceştia fie le achită, fie nu le vor achita şi atunci, până la sfârşitul lunii următoare tri­mestrului încheiat, vom avea pe site-ul ANAF lista care va cuprinde numele, prenumele şi domiciliul fiscal al persoanelor fizice cu datorii la buget“, a precizat consultantul fiscal Adrian Benţa în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO