ZF Live. Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism: În 2-3 ani vom putea despăgubi absolut orice pierdere clienţilor agenţiilor de turism

15 feb 2018 Autor: Răzvan Botea

♦ O asigurare pentru o agenţie de turism este între 500 şi 1.000 de euro pe an pentru 50.000 de euro asiguraţi.      

Piaţa locală a agenţiilor de turism a fost zdruncinată de insolvenţele Genius Travel şi Mareea Comtur, în 2016, urmate de si­nuciderea patronului agenţiei Omnia în 2017, evenimente care au lăsat fără vacanţe sute de turişti. Acest lucru este pe cale să se schimbe, a spus Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„În primul rând, acum garantarea e de 50.000 de euro per agenţie, insuficientă în caz de insolvenţă sau faliment. Ce vom face va fi ca aproape toţi banii să fie recuperaţi. Noi am cerut, ca patronat, să limităm în primul an despăgubirea la 500.000 de euro, apoi să creştem la 800.000, 1,2 mil. euro în anul trei, astfel încât, în cazul în care intră o agenţie mare în faliment, cum a fost Omnia, să nu spulberăm toţi banii din fond. Probabil că în cinci ani fondul va fi nelimitat, astfel încât oamenii să-şi primească toţi banii înapoi”.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2018

 
Cuvinte cheie:
ZF Live
, video
, Alin Burcea
, Asociaţia Naţionala a Agenţiilor de Turism
, ANAT
, agentii de turism
, despagubiri
, asigurare
zf.ro
Abonează-te la Închide