ZF Live

ZF Live. Bogdan Putinică, Enea: Deschidem încă un centru Enea şi lucrăm la o achiziţie în România

Autor: Roxana Rosu

01.02.2017, 00:07 521

Compania suedeză de software şi servicii Enea, care are 300 de oameni în divizia din România, vrea să mai deschidă un centru în 2017, după cele de la Bucu­reşti, Iaşi şi Craiova, şi ar vrea să finalizeze în acest an şi o achiziţie pe plan local, a spus la ZF Live Bogdan Putinică, vicepreşedinte senior al Enea Software.

Enea a intrat pe piaţa locală în 2008, când a achiziţionat firma IP Devel, fondată în 2000 de Bogdan Putinică.

„Vrem să mai des­chidem un cen­tru în România sau o ţară limi­tro­fă. Piaţa este ex­trem de aglo­me­rată, este o indis­po­nibilitate a talen­telor. Sunt foar­te multe companii care deschid site-uri mari aici, angajează sute de oameni şi nu sunt destule resurse. În acest context, ne dezvoltăm regional, avem ţinte de achiziţii, vrem să facem o achiziţie inclusiv în România, pe care sper să o finalizăm anul acesta“, a spus Putinică.

Compania are 300 de oameni în Ro­mâ­nia, din care 250 la Bucureşti şi res­tul la Iaşi şi Craiova, orientându-se spre cen­tre univer­sitare, care le asigură baza de can­di­daţi.

„Ne-am dus la Craiova pentru că acolo e şi o şcoală de aeronautică. Chiar dacă industria aeronautică locală este pe butuci, oamenii există, îi avem.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO