ZF Live

ZF Live. Bogdan Speteanu, preşedintele ALB: Există potenţial cel puţin de dublare a pieţei de leasing financiar. În 2-5 ani, piaţa poate ajunge la 2% din PIB

Autor: Cristina Bellu

22.08.2016, 00:06 282
Piaţa de leasing financiar ar putea să ajun­gă la sfârşitul acestui an la 2 mld. euro, iar în 2017 va continua să crească cu un ritm anual de 15-20%, existând po­tenţial cel puţin de dublare pentru pe­rioada următoare astfel încât în 2-5 ani piaţa să se îndrepte spre 2% din PIB.
 
În primul semestru din 2016 piaţa de leasing financiar a marcat o creştere de 25%, până la 1 mld. de euro, compa­ra­tiv cu perioada similară a anului tre­cut, ritmul de creştere depăşind aştep­tările specialiştilor.
 
„Datele înregistrate în primul semestru au fost uşor peste aşteptările noas­tre. Potrivit estimărilor noastre, pia­ţa de leasing va creşte până la sfâr­şitul anului cu 20%, la 2 mld. de euro, iar în 2017 ritmul de creştere va fi de 15-20%, creştere sustenabilă pe termen me­diu şi lung“, a spus la ZF Live Bogdan Speteanu, preşedintele ALB (asociaţia societăţilor financiare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO