ZF Live

ZF Live. Daniel Băluţă, primarul sectorului 4: Vom investi 5 milioane de euro în modernizarea Pieţei Sudului şi 3 milioane de euro pentru construirea unei policlinici sociale în sectorul 4

Autor: Bianca Dorobanţu

14.12.2016, 00:07 954

„Piaţa Sudului reprezintă un bazar în care nu găsim nici măcar un loc de parcare, ne interesează ca aspectul să fie schimbat. Vom face o parcare supraetajată, vom avea două spaţii pentru parcări, cu 500-600 de locuri“.

Obiectivele principale de investiţii pentru 2017 ale Primăriei Sectorului 4 vor fi modernizarea Pieţei Sudului, cu o su­mă de aproape 5 mil. euro şi construirea unei policlinici sociale, alături de o creşă şi o grădiniţă, cu 3 mil. euro, a spus Da­niel Băluţă, primarul sectorului 4, din partea PSD in­vi­tat la ZF Live.

„Împreună cu Avangarde am făcut o cercetare de piaţă şi am vrut să văd ce priorităţi au cetăţenii. Am identificat punctele pe care aceştia le consideră urgente şi le-am transformat în obiective de investiţii pentru 2017, şi anume: o zonă extrem de impor­tantă o reprezintă Piaţa Sudului, care are aspectul unui bazar în acest mo­ment, nevoia este de a o moderniza, de a o extinde. De ase­me­nea, 85% din ce­tăţenii sectorului 4 au nevoie de o instituţie medicală.“

Policlinica so­cială va avea două facilităţi, o zonă de recuperare şi un centru de excelenţă pentru copiii cu autism, investiţie care se va ridica la 3 mil. euro.

Pe lângă policlinică, în acelaşi complex vor mai fi construite şi o creşă şi o grădiniţă, iar  lucrările vor fi demarate în 2018.

Oamenii fără venituri din sectorul 4 vor beneficia gratuit de serviciile medicale, în baza unui parteneriat public-privat cu o entitate privată, mai spune Băluţă.

„Policlinica socială este pentru cei care nu-şi permit să aibă acces la servicii me­dicale de calitate. Ne do­rim un parteneriat public-privat cu o entitate ce se va înscrie în această procedură, astfel încât costurile de ope­rare să fie su­portate de acest parte­neriat. Noi să construim clădirea respectivă, dotarea şi administrarea să îi revină partenerului nostru, un nu­măr de asiguraţi să poată beneficia de tratamente gratuite, stomatologice, de cardiologie, oftalmologie. (...) În locul unei redevenţe, să primim o cantitate de servicii medicale gratuite.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO