ZF Live

ZF Live: Daniela Irimia, antreprenor şi trainer de dezvoltare personală: Trebuie să ştii ce îţi doreşti ca mai apoi să poţi trăi aşa cum vrei. Femeilor din ziua de astăzi le lipsesc încrederea, suportul moral, curajul, educaţia universală şi banii

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.03.2018, 11:31 1833

 „Femeilor din ziua de astăzi le lipsesc încrederea, suportul moral, curajul, educaţia universală şi banii, dar cel mai deprimant este faptul că din 12 persoane doar patru au planuri pentru următorii cinci ani”, a spus Daniela Irimia, antreprenor şi trainer de dezvoltare personală.

Daniela Irimia a lucrat timp de şapte ani pe partea de marketing online, fiind fondatoarea agenţiei „Limonade”, pe care a vândut-o pentru a se putea focusa doar pe partea de dezvoltare personală şi training.

 „Am preferat să rămân în zona de trainig, dezvoltare personală, prezentări de impact, cum să vorbeşti în public, cum să îţi gestionezi emoţiile şi cum să îţi foloseşti vocea pentru că am observat o nevoie a publicului pe partea de dezvoltare şi evoluţie”.

În prezent, Daniela lucrează la un proiect denumit „Femeia independentă” şi susţine cursuri de dezvoltare personală în companiile din zona corporate şi se axează în general pe femei, „deoarece am văzut o lipsă de încredere şi o frică în a-şi exprima părerile”.

Potrivit Danielei, o femeie independentă este femeia care trăieşte conform propriilor ei valori, este femeia care se cunoaşte pe ea, care ştie care sunt cele mai importante lucruri în viaţa ei şi care trăieşte conform lor.

„Această definiţie cuprinde şi independenţa emoţională, independenţa financiară, dar mai ales cuprinde  eforturile pe care le face pentru a deveni cea mai bună versiune a sa”.

Primul pas spre dezvoltare şi evoluţie este curajul de a face schimbări şi de a te face auzit, „dacă eu îmi asum nişte schimbări atunci pot găsi şi susţinerea de care am nevoie pentru a-mi îndeplini obiectivele”.

În prezent, zona de dezvoltare personală a început să crească în România, iar oamenii sunt mult mai atraşi să meargă la aceste cursuri decât să meargă la terapii, deoarece au nevoie de răspunsuri rapide de la persoane cu experienţă, decât să îşi găsească singuri opţiuni.

„Principalele probleme ale femeilor din România sunt, în primul rând, lipsa de încredere, care provine din modul în care a fost crescută, urmată de lipsa de suport moral - pe ideea de planuri, dezvoltare, evoluţie, apoi le lipseşte curajul, educaţia universală şi banii”.

Dezvoltarea personală cuprinde şi educaţia financiară, educaţia alimentară, educaţia culturii, „ori noi suntem atât de angrenaţi în viaţa de zi cu zi şi atenţi doar la job, încât nu gândim în timp şi pierdem toate aceste valori importante”.

„Ce este foarte trist şi ar trebui să ne dea de gândit, este faptul că din 12 persoane doar patru au un plan pentru următorii cinci ani. Acest lucru este important pentru că viziunea pe termen mediu şi lung ne ajută să ne bucurăm altfel de viaţă”.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO