ZF Live

ZF LIVE. Dimana Vlaeva, Debt Collection Agency: Recuperarea unei creanţe poate dura între patru şi şapte ani. Jumătate din debitori nu pot fi contactaţi

Dimana Vlaeva, director Debt Collec­tion Agency

Dimana Vlaeva, director Debt Collec­tion Agency

Autor: Greta Bogdan

28.08.2015, 00:05 1289
Anul trecut au fost cesionate de către bănci 500.000 de credite, proces pentru care nu este necesar acordul debitorului, însă el trebuie informat cu privire la ope­raţiunea efectuată, iar cesionarul tre­buie să aibă în vedere situaţia lui fi­nan­ciară, a spus ieri la ZF LIVE Dimana Vlaeva, director Debt Collec­tion Agency, o agenţie de colectare a creanţelor.
 
„Preţul cesiunii este de fapt o parte din tot procesul de cesionare a crean­ţelor. Piaţa este destul de dina­mică, iar noi trebuie să ţinem cont de faptul că acest proces înseamnă şi o investiţie destul de mare, investiţie care se pre­lungeşte în timp. Procesul de recuperare poate dura de la 4 până la 7 ani“.
 
Asociaţia de Management al Crean­ţelor Comericiale (AMCC) a dez­voltat un cod de conduită la care aderă toate companiile membre, cod ce regle­mentează activitatea de mana­ge­ment al creanţelor la nivel de asociaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO