ZF Live

ZF Live. George Butunoiu: Cel mai bine plătit director de aeroport din SUA are 450.000 dolari pe an. Aici sunt directori de stat care câştigă mai mult

Autor: Roxana Rosu

30.01.2017, 00:05 27986

Managerii din România primesc salarii similare cu omologii lor din vest, dar pentru un nivel al businessului până la 5-10 ori mai mic, ponderea părţii variabile în venituri fiind mult mai mare decât în companiile din Occident, a spus  la ZF Live George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri.

În plus, raportul dintre salariile şefilor şi cele ale angajaţilor este la noi de 1 la 20, faţă de 1 la 5-6 în vest. În opinia lui Butunoiu, această diferenţă este o caracteristică a societăţilor cu probleme, în care salariile mari sunt prea mari, iar cele mici prea mici. „Eu aş băga impozite mai mari pe salariile mari şi aş creşte salariile mici“.

În urmă cu câteva luni, Butunoiu a căutat în Europa şi Asia un candidat pentru o poziţie de country manager în România, ocazie cu care a observat cât de similare sunt salariile pentru CEO pe diferite pieţe. Astfel, şeful unui business de 500 milioane de euro în Olanda primeşte 18.000 euro net pe lună, nivel apropiat de salariul unui CEO din România, dar pentru un business de 5 ori mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO