ZF Live

ZF Live. Regizoarea Chris Simion: „Cartierul Griviţa ar putea fi un Montmartre al zilelor noastre. Noi vrem să lăsăm ceva în urma noastră, ceva care să fie reprezentativ ca schimbare în mentalitate”

Autor: Dragoş Dinu

17.10.2017, 16:08 190

După ce a vândut casa bunicii, regizoarea Chris Simion derulează o campanie de strangere de fonduri pentru a pune bazele „primului teatru privat construit împreună” pe terenul cumpărat în Griviţa 53, nume purtat şi de teatrul pe care vrea să îl ridice.

„Este mai mult decât construcţia unui imobil, nu construim ziduri, construim un spirit. Eu am iniţiat proiectul. Mi-am pus la bătaie casa bunicii pe care am vândut-o şi din care am cumpărat teren. Bani pentru construcţie nu au fost, dar nu am vrut să fac niciun compromis pentru a construi repede şi oricum. Eu cer sprijinul celor care cred în valorile mele”, a spus Chris Simion în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Întregul proiect costă un milion de euro, fără spaţiul pe care va fi construit, iar terenul a costat 200.000 de euro. „În acest moment avem 100.000 de euro. Ca să putem demara şantierul la anul, aşa cum am visat, mai avem nevoie de 300.000 de euro”.

Griviţa 53 ar fi primul teatru privat construit de la zero din 1946, atunci când Liviu Ciulei a ridicat Teatrul Nottara pentru fiul său. „În perioada interbelică, acest cartier era considerat un Montmartre al Bucureştiului, deoarece este poziţionat în mijlocul unei insule pline de boemie şi de istorie”.

Teatrul urmează să fie construit la 200 de metri de atelierul lui Brâncuşi, la 300 de metri de spaţiul în care a fost construit primul teatru din Bucureşti şi aproape de Biserica Sfinţii Voevozi. „Ar putea fi un Montmartre al zilelor noastre sau cel puţin un start. Noi vrem să lăsăm ceva în urma noastră, ceva care să fie reprezentativ ca schimbare în mentalitate”.

Proiectul teatrului, realizat de către arhitectul Codrin Triţescu, a fost nominalizat la gala din Marsilia, unde a câştigat unul dintre cele şapte premii.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO