ZF Live

ZF LIVE: Un program de master sau un doctorat nu garantează un salariu mai mare

05.11.2012, 17:46 962

Alexandra Ionescu, business development manager în cadrul firmei de consultanţă în resurse umane HART Human Resources Consulting, afirmă la ZF LIVE că titlurile de masterand sau doctorand nu pot influenţa nici pachetul salarial al unui candidat decât din prisma celui care a absolvit aceste studii, pentru angajator remuneraţia fiind calculată în funcţie de post, nu de persoana care ocupă acea poziţie în cadrul companiei.

Mai multe subiecte din ZF LIVE pot fi vizionate aici

"De multe ori cei care au astfel de diplomă au senzaţia că sunt mai buni decât alţii tocmai datorită studiilor, dar nu este o gândire aliniată cu cea a angajatorului, care până la urmă are un nivel fix de salarizare. În plus, un doctorat cred că valorează foarte mult la nivel de statut personal, este mai de grabă o carte de vizită pentru activitatea academică, însă pentru o activitate în business nu ştiu cât de relevantă este investiţia în aceste studii", explică Ionescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO