ZF News

Acţiunile Albalact au dat în clocot pe bursă, după anunţul de preluare făcut de Lactalis

Acţiunile Albalact au dat în clocot pe bursă, după...

Autor: Roxana Pricop

28.01.2016, 10:40 2096

Acţiunile producătorului de lactate Albalact (ALBZ) au crescut cu 14,8%, aproape de limita maximă de variaţie, în deschiderea şedinţei de joi, până la o cotaţie de 0,38 lei/unitate, după ce acţionarii Albalact au anunţat că au încheiat un acord cu grupul francez Lactalis, în urma căruia compania va fi preluată de grupul francez.

La cea mai recentă cotaţie, întreaga companie este evaluată la 248 milioane de lei.

„Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact având drept obiect dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, portivit un anunţ făcut de Albalact în această dimineaţă pe bursă. Acţionarii la care face referire Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited şi fondul de investiţii RC2 (Cyprus) Limited.

Aceştia s-au angajat să vândă participaţiile lor, însumând 70,3%, într-o ofertă de preluare care urmează să fie iniţiată de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO